Preskočiť na hlavný obsah

Vianočný stromček, Horus, Biely dom, Ureus, mezencefalonický Ježiš, sexagram, démon

Symboly reprezentujú poznanie, ktoré je do nich premietnuté. Sú však len zrkadlovým odrazom a mocným iluzionistickým pozlátkom, ktoré nám motá hlavy. V článku rozpisujem vedenie o symboloch ako je vianočný stromček, egyptský boh Horus, had Ureus, Biely dom, Ježiš na kríži, sexagram a píšem o pôvodnom význame strašidelného slova démon.


Vianočný stromček verzus kabalistický strom života
Vianočný stromček reprezentuje kabalistický strom života, ktorý odkazuje na nervový/energetický systém človeka. Aktiváciou energetického systému, čakier a energie Kundalini, človek zažíva osvietenie. Vianočný stromček je strom osvietenia; tradične to býva ihličnatý strom, pričom šiška stromu reprezentuje šišinku v ľudskom mozgu alias "tretie oko". Okolo stromčeka býva špirálovito obtočená "hadovitá" dekorácia, ktorá reprezentuje hadiu silu Kundalini. Na vrchol vianočného stromčeka sa často dáva hviezda ("pentagram") symbolizujúca ilumináciu.


Horus a stred mozgu

Staroegyptský boh slnka/svetla (osvietenia) Horus, podobne ako boh Osiris, odkazuje na stred nášho mozgu. Niekedy bol Horus stotožňovaný s Osirisom; je to to isté iluminačné božstvo, ktoré v sebe človek "prebudí" aktivovaním energie Kundalini a tretieho oka (Horovho oka).


Biely dom ako symbol iluminácie

Pri vyslovení pojmu Biely dom si každý automaticky predstaví USA a Washington D.C. Biely dom je v širšom ponímaní názov pre sídlo vlád. Napríklad v starovekej Mezopotámii v treťom tisícročí pred n. l. boli vo významných mestách Ellasar a Sippar kráľovské chrámy nazývané výrazom E-Babbara, čo znamená Biely dom či Dom žiariaceho. Tieto domy boli obydliami žrecov. Mali kráľovské komnaty. Biele domy boli zasvätené akkadskému bohovi Šamašovi, ktorý mal pre spoločnosť ustanovovať zákony a sledovať ich plnenie. Šamaš bol považovaný za nositeľa svetla a prosperity, osloboditeľa zajatcov a oživovateľa mŕtvych. Mal podobu starca s dlhou bradou sediaceho na tróne. Biele domy, v ktorých dnes sídlia skorumpované predátorské vlády, vychádzajú pôvodne zo symboliky osvietenia a múdrosti.


Ureus verzus hadia sila Kundalini
Had Ureus na faraónovej maske predstavuje vybudenú životnú (sexuálnu) energiu Kundalini, pomocou čoho sa dosahuje čakrové osvietenie. Had je všeobecne starým symbolom tejto energie.


Mezencefalonický Ježiš Kristus

Mýtický ukrižovaný Ježiš verzus mozgový mezencefalon. Aktiváciou epifýzneho tretieho oka v sebe človek prebudí Ježiša Krista - Osvieteného, Prebudeného. Kristus je symbol iluminácie.


Sexagram či sex sex sex

Hexagram je sexagram alias 666, teda six six six alias sex sex sex. Sex je latinsky šesť, six anglicky, hex grécky. Hexagram reprezentuje spojenie "mužského" a "ženského", tzv. protikladov. Je to prastarý symbol poznania, ktorý zaviedli starí mágovia, aby do neho premietli svoje vedenie o povahe univerza.


Démon v pôvodnom význame

Slovo démon pochádza pôvodne z gréckeho slova daemon či z latinského slova daimon, ktoré znamená božstvo, boh, božský, múdry, moc alebo poznanie. Staroveké kultúry týmito výrazmi označovali väčšinou bytosti, ktoré považovali za poslov, pomocníkov, sprievodcov, učiteľov, strážcov, ochrancov, nižších duchov, prírodných duchov či dokonca samotných bohov. Helenistickí Gréci ich delili do dvoch skupín; prvou skupinou boli tzv. agathodaemoni (vznešení duchovia), druhou boli kakodaemoni (zlomyseľní duchovia). Počas stredovekej kresťanskej éry došlo k tomu, že upravený výraz démon začal označovať iba zlých duchov a pre priaznivé bytosti sa zaužíval pojem anjel. Démonom sa označilo všetko, čo sa spájalo s nenávisťou, posadnutím, klamaním či mučením ľudí. Vďaka tomuto posunu v terminológii a kresťanskému výkladu sa pohanskí (predkresťanskí) bohovia stali tými zlými. Výraz daemon či daimon však okrem toho označoval aj "vnútorný hlas", ktorý nás usmerňuje a dáva nám rady v okamihoch samoty. V spirituálnej alchýmii bol daimon považovaný za vyššiu súčasť "ľudského ducha", ktorá je oddelená od ľudskej časti a ktorá je schopná zjednotiť sa s "duchom všetkého" vďaka prebudeniu energie Kundalini.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Psychológia predátora

Zásadná vec, ktorej musí obyčajný človek porozumieť, ak chce ešte vo vesmíre prežiť, je pochopenie toho, čo predstavuje takzvaný predátor. Predátor je bytosť, ktorá je na vrchole spoločenskej pyramídy moci. Alternatívnym pomenovaním pre slovo predátor môže byť pojem vládca. Je to ten, čo nám vládne. Je dobré sa pozrieť bližšie na to, čo je predátor alias vládca skutočne zač. Predátor je veľmi mocná entita. Má k dispozícii poznanie, o akom sa bežnému človeku ani nesnívalo. Má vhľad do podstaty vedomia. Vie skresľovať vnímanie druhých bytostí. Je to egoista závislý na kontrole a moci. Moc a kontrola je jeho posadnutosťou. Predátor je veľmajster manipulácie. Vie presne identifikovať, kde má druhá bytosť silné a slabé stránky a vie ich zneužiť vo svoj vlastný prospech. Predátor pochádza zo sveta, ktorý leží za našim svetom. Je to svet, do ktorého sa môžu dostať tí, čo kráčajú po ceste poznania. Predátor našiel spôsob, ako prenikať do nášho sveta a ako tu pôsobiť. Predátor je skrytý pred z

Saturn = Lucifer

Saturn ako prastaré solárne božstvo predstavuje nositeľa svetla Lucifera, podľa kresťanskej mytológie najvyššieho padlého anjela, ktorý bol "zrazený k zemi" a stal sa Satanom. Padlý anjel Lucifer. Saturn a etymológia Pojmy či slabiky, ktoré sa vzťahujú ku starým solárnym božstvám, sú Ab, Ak, Am, Ar, As, At, El a On. Používanie týchto jednoslabičných pojmov v rámci pomenovania slnka či slnečných bohov bolo možné nájsť v krajinách od Talianska, Egyptu, Mezopotámie po Baktriu (historický región v strednej Ázii). Slabika Ar znamená oheň či slnko a používal sa pre ňu aj výraz Aur či Ur. Ur predstavuje plameň alebo svetlo. At je Atys či Attis, slnko. At aj Ur sa v slove Saturn (s-At-Ur-n) vyskytujú. Slabika On predstavuje písmeno n na konci slova Saturn. Saturn je (s)-At-Ur-On. V starom Ríme bol (boh) Saturn pánom úrody a hojnosti, čo sú aspekty vzťahujúce sa k slnku. Planéta, resp. plynné kozmické teleso - trpasličia hviezda Saturn je solárnym bohom ‘tisícich’ mien (a

Tieňové predátorské entity podľa nagualizmu

Informácie o anorganických predátorských entitách spomínaných v tomto článku pochádzajú od toltéckeho spisovateľa Armanda Torresa a naguala dona Melchora. Sú najväčším tajomstvom nagualského učenia. Predátorské entity, ktoré vládnu planéte Zem a ľudstvu, sú podľa naguala Melchora nazývané tiež tieňové bytosti. Pojem tieňové bytosti je len orientačný termín označujúci niečo, čo sa vymyká všetkým verbálnym popisom. Nevyzerajú ako bežné tiene, ale sú im podobné. Keď sa ich človek naučí odlišovať od obyčajných tieňov, zistí, že tieto bytosti sú všade. Majú rôzne veľkosti, formy a odtiene. Nagualská línia Carlosa Castanedu ich nazývala dravci či lietavci. Moderný človek neberie do úvahy energetický svet. Pre neho existujú nanajvýš duchovné či filozofické záležitosti, a to nie je to isté. Ľudia zvyknú vnímať zvláštne pocity, ktoré sa vezmú odnikiaľ a zrazu ich ovládnu. Zažívajú emočné a energetické výkyvy. Snažia sa to vysvetliť iba ako nejaké emočné kolísania. Ženy sú na ne obzvlášť citlivé