Preskočiť na hlavný obsah

Psychedelický zážitok s tryptamínom 5-MeO-DMT a zaujímaví psychonauti

Keď nastal správny čas, aby som sa pustil do psychedelickej skúsenosti s ropuchou coloradskou, tak som tak urobil. Ropucha coloradská alias Bufo alvarius vylučuje tryptamín zvaný 5-MeO-DMT, ktorý patrí medzi najsilnejšie halucinogény na našej planéte. Bufo otvára v ľudskej bytosti brány do seba samého.
Kvôli absolvovaniu zážitku som sa vybral do cudziny. Psychedelická seansa sa konala skupinovo pod vedením skúseného šamana. Skupinu tvorilo asi desať dobrodruhov. Väčšina z nich už skúsenosť s ropuchou mala. Ja ešte nie.

Ropušia akcia sa konala v útulnom interiéri. Najskôr sme boli všetci šamanom očistení pomocou zaklínadiel, kadidla a vtáčieho pera. Následne sme po jednom chodili na žinienkové miesto určené pre zmenený stav vedomia. Ja som bol tretí v poradí. Prví dvaja účastníci po vyfajčení žabej špeciality vydávali pazvuky a rôzne pohyby. Zažívali svoje vnútorné vhľady, ktoré im žaba úspešne sprostredkovala. Šaman fajčil tryptamín počas výletov účastníkov tiež. Po výlete účastníci šamana láskyplne objímali.

Keď som sa pripravene posadil pred šamana, spýtal sa ma, aká je moja túžba. Povedal som, že sebapoznanie a odhalenie závojov. Šaman pripravil sklenenú fajku s tryptamínom a zapálil oheň na jednom z koncov. Začal som pomaly niekoľko sekúnd poťahovať psychoaktívny dym. Keď som ho mal v pľúcach, šamanov asistent mi zakryl ústa a nos, aby sa dym dostatočne vstrebal do pľúc. Keď som vydýchol, nastala okamžitá zmena stavu vedomia. Privrel som oči a videl som, ako sa po okrajoch môjho zorného poľa formujú farebné obrazce. Padal som dozadu na žinienku a prepadával sa hlbšie a hlbšie do neznámych interných stavov. "Videl" som modré vzory a vynorila sa myšlienka na mojich rodičov. Bol to veľmi čudný pocit. Do toho šaman spieval. Jeho hlas moduloval, prichádzal v návalových vlnách a prechádzal z jedného ucha do druhého a naopak. Začal som kričať. Moje vnímanie sa postupne vytratilo a ja som o sebe nevedel. Stratil som nad sebou kontrolu. Myseľ bola niekde preč. Asi po pätnástich minútach som sa vrátil k vnímaniu bežného sveta. Dávil som sa. Ležal som. Zozadu ma šaman držal. Premiestnil som sa na odpočinkové miesto. Bol som ešte "otupený". Spýtal som sa, čo sa dialo. Vraj som veľmi silno kričal a chvíľu ma aj hádzalo o zem. Z výrazu tvárí účastníkov som si domyslel, že to bolo asi dosť emotívne šalenie. Šaman za chvíľu za mnou prišiel, chytil ma a čistil ma. Ja som bol nabitý emóciami a poplakal som si, aby som ich vypustil von. Nasledovali ďalší účastníci.

Každý účastník mal počas výletu svoj jedinečný prejav. Niektorí kričali, iní sa len ticho pohybovali, ďalší iba kľudne sedeli, niektorí rozprávali, pľuvali, mali pohybové záchvaty. Niektorí si psychonautický zážitok celý pamätajú, niektorí nie.

Na akcii som sa zoznámil s dvoma interesantnými psychonautmi. Prvý je psychedelik a počítačový programátor, ktorý absolvoval desiatky až stovky psychedelických výletov s rôznymi psychoaktívnymi substanciami vrátane 5-MeO-DMT. Ten si pred pár rokmi programoval svoju realitu pomocou ayahuascy. Robil to asi tri roky vkuse. Vošiel do zmeneného stavu vedomia, v ktorom všetko vibrovalo. Pociťoval vedomie ako lásku. Dal si napríklad zámer, aby mu do života prichádzalo viac žien, s ktorými si chcel nezáväzne užívať. Zámer bol všeobecný, netýkal sa konkrétnych osôb ani spôsobu, ako sa so ženami zoznámiť.
Nechodil veľmi do spoločnosti, nebalil ženy a bol introvertom, preto sa rozhodol mať ženskú spoločnosť. Zvyčajne do týždňa bol každý jeho zámer vyslyšaný. Takto si po výlete zameranom na túto túžbu našiel babu vo vlaku. Sedela oproti nemu. Bola pre neho dosť mladá, tak sa radšej posunul smerom k oknu, aby predišiel interakcii. Mal na ušiach slúchadlá a počúval hudbu. Žena ho poklepala po nohe a spýtala sa ho, čo počúva. Ona ho oslovila ako prvá. Dal sa s ňou do voľného vzťahu, pričom ona chcela časom vážny vzťah a on nie. Zostala pri ňom napriek jeho odmietaniu seriózneho vzťahu a dokonca mu začala dohadzovať ženy na radovánky, lebo majstrovsky vedela, ako ich zbaliť. Vravel, že by mohol mať hociktorú ženu, ktorú by chcel, ak na to uprie svoj zámer. Keď si dal nejaký zámer ohľadom práce, napríklad že chcel, aby dostal konkrétne miesto v kancelárii na výkon svojej práce, splnilo sa mu to. Od tvorby reality cez ayahuascu nakoniec upustil a rozhodol sa pre cestu duše.
Druhý psychonaut, s ktorým som sa bližšie zoznámil, pracuje ako športový tréner. Pôsobil pracovne v rôznych krajinách. Ten si stanovoval a ešte stále stanovuje zámer cez "sebaprogramovanie", a to najmä bez užívania psychoaktívnych látok ako podporných prostriedkov. Tomu sa tiež plnili a plnia túžby, ktoré si vytýčil. Keď si želal, aby sa s ním dala jeho bývalá priateľka opäť do vzťahu, stalo sa tak automaticky. Keď chce konkrétne parkovacie miesto v meste, zámer sa mu splní. Používa k tomu napríklad veľký krištáľ. Využíva tiež binaurálne nahrávky so skrytými podprahovými správami. Zámer si dával aj ohľadom progresu v pracovnej činnosti. Temnou stránkou tejto mágie je, že sa to nejakým spôsobom otočí proti človeku alebo že človek nie je napokon tak spokojný, ako by chcel, pretože je to len túžba ega a ego sa nedá nikdy uspokojiť.

Samotný psychonautický zážitok s 5-MeO-DMT sa považuje len za začiatok procesu. Bufo pôsobí v tele niekoľko týždňov. Počas nich sa u človeka dostavujú flashbacky a spontánne zážitky so zmenenými stavmi vedomia.

 

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Psychológia predátora

Zásadná vec, ktorej musí obyčajný človek porozumieť, ak chce ešte vo vesmíre prežiť, je pochopenie toho, čo predstavuje takzvaný predátor. Predátor je bytosť, ktorá je na vrchole spoločenskej pyramídy moci. Alternatívnym pomenovaním pre slovo predátor môže byť pojem vládca. Je to ten, čo nám vládne. Je dobré sa pozrieť bližšie na to, čo je predátor alias vládca skutočne zač. Predátor je veľmi mocná entita. Má k dispozícii poznanie, o akom sa bežnému človeku ani nesnívalo. Má vhľad do podstaty vedomia. Vie skresľovať vnímanie druhých bytostí. Je to egoista závislý na kontrole a moci. Moc a kontrola je jeho posadnutosťou. Predátor je veľmajster manipulácie. Vie presne identifikovať, kde má druhá bytosť silné a slabé stránky a vie ich zneužiť vo svoj vlastný prospech. Predátor pochádza zo sveta, ktorý leží za našim svetom. Je to svet, do ktorého sa môžu dostať tí, čo kráčajú po ceste poznania. Predátor našiel spôsob, ako prenikať do nášho sveta a ako tu pôsobiť. Predátor je skrytý pred z

Saturn = Lucifer

Saturn ako prastaré solárne božstvo predstavuje nositeľa svetla Lucifera, podľa kresťanskej mytológie najvyššieho padlého anjela, ktorý bol "zrazený k zemi" a stal sa Satanom. Padlý anjel Lucifer. Saturn a etymológia Pojmy či slabiky, ktoré sa vzťahujú ku starým solárnym božstvám, sú Ab, Ak, Am, Ar, As, At, El a On. Používanie týchto jednoslabičných pojmov v rámci pomenovania slnka či slnečných bohov bolo možné nájsť v krajinách od Talianska, Egyptu, Mezopotámie po Baktriu (historický región v strednej Ázii). Slabika Ar znamená oheň či slnko a používal sa pre ňu aj výraz Aur či Ur. Ur predstavuje plameň alebo svetlo. At je Atys či Attis, slnko. At aj Ur sa v slove Saturn (s-At-Ur-n) vyskytujú. Slabika On predstavuje písmeno n na konci slova Saturn. Saturn je (s)-At-Ur-On. V starom Ríme bol (boh) Saturn pánom úrody a hojnosti, čo sú aspekty vzťahujúce sa k slnku. Planéta, resp. plynné kozmické teleso - trpasličia hviezda Saturn je solárnym bohom ‘tisícich’ mien (a

Tieňové predátorské entity podľa nagualizmu

Informácie o anorganických predátorských entitách spomínaných v tomto článku pochádzajú od toltéckeho spisovateľa Armanda Torresa a naguala dona Melchora. Sú najväčším tajomstvom nagualského učenia. Predátorské entity, ktoré vládnu planéte Zem a ľudstvu, sú podľa naguala Melchora nazývané tiež tieňové bytosti. Pojem tieňové bytosti je len orientačný termín označujúci niečo, čo sa vymyká všetkým verbálnym popisom. Nevyzerajú ako bežné tiene, ale sú im podobné. Keď sa ich človek naučí odlišovať od obyčajných tieňov, zistí, že tieto bytosti sú všade. Majú rôzne veľkosti, formy a odtiene. Nagualská línia Carlosa Castanedu ich nazývala dravci či lietavci. Moderný človek neberie do úvahy energetický svet. Pre neho existujú nanajvýš duchovné či filozofické záležitosti, a to nie je to isté. Ľudia zvyknú vnímať zvláštne pocity, ktoré sa vezmú odnikiaľ a zrazu ich ovládnu. Zažívajú emočné a energetické výkyvy. Snažia sa to vysvetliť iba ako nejaké emočné kolísania. Ženy sú na ne obzvlášť citlivé